Fjälljakten 2017

Tre veckor i Virisen med Thomas och Gunilla – en härlig tid! Vädret relativt OK och fågeltillgången generellt brukbar. Lediga dagar ägnades åt hjortron och kantareller – visst låter det jobbigt =)

Med sorg i hjärtat har jag dock få konstatera att min Stina nu 11.5 år verkligen har blivit gammal. På ett år från att “äga fjället” är hon nu pensionär. Fortsatt otroligt fräsch till det yttre men i marken presterar hon kanske 40% mot tidigare. Givetvis inget konstigt i det men ändå trist då hon gjort det så otroligt bra i alla år. Bara att vara djupt tacksam för det som varit. Är dock ganska säker på att jag inte får en sådan hund till… Skall försöka men fan vet.

Lawa 1,5 år är nu en färdig jakthund som fått gå hårt under dessa veckor – följsam, lydig och precis i fågel. Att hon sedan uppvisar RIOS gör det inte sämre. Återstår nu att se vad hon kan prestera på jaktprov.

Sonja 6 månader är en söt gangster som rör sig otroligt bra. Bytesmedveten som få – spännande!

This entry was posted in Senaste Nytt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>