Parning 2018

Jag kommer att para Nordvestjydens Lawa (Nordvestjydens Cherie – Vigdaettas Ekko) med NJCH Skaididalens Bobbi Brown (Steinrabbens Felix – Bodömarkas Vina La Rosa) vid nästa löp. Bobbi Brown är en välmeriterad hane från Hammerfest med bl.a. en    3. plac. i finalen NM Vinter -15. Han har ett dokumenterat bra fågelarbete. reser hårt och precist. Den fina resningen har han behållit även till dags dato! Där till så har han en mycket bra reviering. Bobbi är även en vacker kille med 4 st CERT på utställning. Med Bobbi återknyter jag till Skaididalens blodet som låg bakom min stamtik Virisfjällets Tjorven (Skaididalens Gorbi – Virisfjällets Tjejen). En kull där Skaididalens tillförde otroligt goda egenskaper. Samtliga individer i Tjorvens kull bringade fågel för sina ägares bössor, detta trots i vissa fall väldigt begränsad dressyr. Enkelt och okomplicerat! Hur vet jag det? Jo, jag har jagat över samtliga!

NJCH Skaididalens Bobbi Brown (Steinrabbens Felix – Bodömarkas Vina La Rosa). Far till Vina La Rosa är NJCH NMFHv-01 Skaididalens Gorbi.

Hade gärna hunnit tävla lite mer med Lawa för att försöka utöka meritlistan men då Bobbi börjar bli till åren så gäller det att passa på. Lawa har på tre starter i unghundsklassen visat sin klass – 1 UKL HP och Ölands provets bästa unghund. Lawa är trots sin ringa ålder redan en etablerad fjälljägare. Hon gjorde trots sin ringa ålder, mycket bra i från sig under höstens tre jaktveckor i Virisen.

Jag förväntar mig vita/röda avkommor som är lättdresserade/samarbetsvilliga, välrevierande och rejäla i fågel.

Kritiker på Nordvestjydens Lawa:

UKL/ÖKL 20171021   ÖFK/BJÄRBY     Domare: Camilla Paradis

Förhållanden: duggregn och emellanåt ihållande regn, kraftig östlig vind och en temperatur runt 10 grader. Svåra förhållanden och fåglarna visade sig först på eftermiddagen.  Marken vi går i är höstsådd rapps och stubbar.

“En nätt tik som går i mycket bra fart och stil och hon för sitt huvud över sin rygglinje. Hon täcker sin mark mycket väl i god kontakt till sin förare och är mycket väl förd dagen igenom. Hon fortsätter sitt fina intryck från första släpp hela dagen. I sitt tredje släpp släpps hon på en stubb och hon går ut i första slaget och fattar ett stramt stånd mitt på stubben. Håller det en stund innan vi kommer fram, reser villigt och precist en rapphönskull och är helt lugn i flog och skott”.  1 UKL Hp

UKL 20171022   ÖFK/ORMÖGA     Domare: Camilla Paradis

Förhållanden: se 20171021 – fast ännu mera ihållande regn….

“En nätt tik som går i mycket bra fart och stil samt för sitt huvud över sin rygglinje. Hon släpps på ett litet fält och hon har ett mycket bra söksupplägg och frästas inte av att bara ta kanterna. Vi kommer ut på ett öppet parti och direkt går hon ut på bredden och söker sin mark mycket bra. Hon fortsätter att gå starkt dagen igenom i god kontakt med sin förare”. 0 UKL

Kritiker på NJCH  Skaididalens Bobbi Brown ur NESK:

08 apr 2011 (Stig K. Johansen)    Lest: 1800

”384_043Skaididalens Bobbi Brown 25661/08  fikk 1 Ak på første start i AK 19/3-2011 Sennalandsprøven. Han ble også kåret til prøvens beste AK hund på lørdag. Oppdretter er Jan-Arvid Arild som også er eier. Bobbi Brown er etter Bodømarkas Vina la Rosa og Steinrabbens Felix.

Kritikken.                                                                                                                                       Starter ut i meget god fart, fin stil og intensitet. Revierer terrenget meget godt i dybde og bredde. Finnes i stand langt ute,før fører kommer til Justerer Bobbi og fast ny stand.reiser djerft enkel rype, det skytes og Bobbi er rolig i oppflukt og skudd.utreder ok. Forsetter sitt glimrende søk ut dagen. Apportbevis framlagt.

En glimrede søker som i dag får sin velfortjente 1pr ak.

556444  Fuglebehandling  presisjon 4-reising 6”.

(21 apr 2015 (Webredaksjonen)   Lest: 1403)

”Skaididalens Bobbi Brown ble NJCH på Gallokprøven etter å ha fått 1. VK kval og 2 .VK m/rescacit i finalen. På Altaprøven, helgen etter, fikk han 2 .VK i semien og 4 VK i finalen. Bobbi Brown er etter Bodømarkas Vina la Rosa og Steinrabben’s Felix. En flott avslutning av sesongen. NESK gratulerer!

Bobbi er en djerv hund i fugl, som har rampet bort mange premier. Så dette var et etterlengtet championat. Bobbi har i tillegg 2 cert på utstilling noe som ville vært nok til

Norsk utstillingschampionat hvis ett av de var oppnådd etter 01.01.15 ettersom han har 1. VK på jaktprøve. Dersom ett av de to certene hadde vært storcert, ville det også ha vært tilstrekkelig. Uansett en flott hund er han, som må jakte på et ordinært cert til. Bobbi’s bestefar er NJCH NMFHv-01 Skaididalens Gorbi, så han har mye å leve opp til. Oppdretter/eier: Jan-Arvid Arild”.

Lawa på den övre bilden och Bobbi Brown på de nedre.

 

 

 

 

 

This entry was posted in Senaste Nytt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>