Lammefjordens Sonja – ett krutpaket!

God fortsättning!

Skall nu börja träna Sonja systematiskt inför våren med förhoppningen om att få henne klar för start till vårens jaktprov. Kommer dock inte att lägga något tryck på henne utan hennes mognadsnivå får avgöra om det blir start under våren eller om vi vackert får vänta. Sonja blir 12 månader den 6 mars. Injagningen kommer att göras under hösten fjälljakt och under de tre veckorna lär jag få klart besked om vad jag har i kopplet.

Grundlydnaden med “Stanna” och “Hit” fungerar bra men provokationerna behöver stegras och förläggas i marken. Har inte haft henne lös i marken sedan fjälljakten men kan ändå se att hon har en härlig aktion och en hög fart. Stilen får jag återkomma till.

Sonja är inte speciellt hög, har en kraftig benstomme och en lång svans. Detta kommer att bli en hund som kan röra på sig ordentligt. Jaktlusten vaknade efter två fågelsituationer i koppel på fjället hösten 2017. Sonja är betydligt mer bytesmedveten än min andra unghund. Vad det innebär rent praktiskt får väl tiden utvisa. Spännande blir det!

Några bilder tagna 2018-01-01

This entry was posted in Senaste Nytt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>